Θεραπείες

Χειροθεραπεία - Manual Therapy

Η χειροθεραπεία ή αλλιώς manual therapy είναι μια εξειδίκευση στη φυσικοθεραπεία η οποία αφορά την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων στην οποία ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές κινητοποίησης (mobilization/manipulation) με βάση τον κλινικό συλογισμό και την κλινική εξέταση. Η επιλογή της θεραπείας έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του ασθενή στοχεύοντας στο αίτιο που την προκαλεί και στην ανακούφιση του συμπτώματος.

Θεραπευτική Άσκηση

Η θεραπευτική άσκηση εστιάζει στην αποκατάσταση της παθολογίας του ασθενή με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας του. Χαρακτηρίζεται από ασκήσεις οι οποίες είναι επιλεγμένες μετά από κλινική αξιολόγηση κατά την οποία εξετάζονται λειτουργικές δοκιμασίες (ελαστικότητα, εύρος κίνησης). Το θεραπευτικό πρόγραμμά μας διαμορφώνεται με βασικό άξονα τις καθημερινές απαιτήσεις του ασθενή (αθλητικές ή εργασιακές).

Θεραπευτική Μάλαξη

Με τον όρο θεραπευτική μάλαξη (massage) εννοούµε ένα σύνολο χειρισµών που εφαρµόζονται µε τα χέρια στους µαλακούς ιστούς τους ανθρώπινου σώµατος και έχει ως στόχο την αναλγησία και την μυική χαλάρωση.

Φυσικά Μέσα

Τα φυσικά μέσα είναι όλα εκείνα τα μέσα που χρησιμοποιούνται στην κλασσική φυσικοθεραπεία με στόχο την μείωση του οιδήματος, την αναχαίτηση του πόνου και την βιοδιέγερση των ιστών του σώματος.

 

Μερικά από αυτά είναι:

·        TENS
·        LASER
·        Διαθερμίες
·        Υπέρηχος
·        Μαγνητικά πεδία
·        Ηλεκτρομάλαξη
·        Λάμπα υπέρυθρων
·        Δυνόλουτρα
·        Παραφινόλουτρα

Ρεφλεξολογία

Τα πόδια μας είναι το θεμέλιο του σώματος μας, είναι το μέσο που συνδεόμαστε με τη γη. Δεν είναι τυχαίο ότι το περπάτημα πάνω σε πέτρες και χώμα ήταν ένας φυσικός και παράλληλα ασυνείδητος τρόπος θεραπείας. Μιλάμε για μια ήπια και χωρίς φάρμακα επίδραση στο νευρικό σύστημα που έχει στόχο τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανθρώπου. Βασίζεται στο γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα αντανακλάται στα πέλματα , στις παλάμες , τα αυτιά. Έχουμε δηλαδή στο πέλμα μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος . Διεγείροντας συστηματικά αυτά τα σημεία με ειδικές πιέσεις και χειρισμούς, προκαλείται έντονο αντανακλαστικό ερέθισμα σε αντίστοιχο όργανο, αδένα ή περιοχή του σώματος.

K-Laser

Το K-Laser είναι ένα καινοτόμο θεραπευτικό λέιζερ υψηλής ισχύος που με την τεχνολογία  Intense Super Pulse στοχέυει στην βιοδιέγερση των κυττάρων πετυχένοντας έτσι την αναλγησία, την επιτάγχυση της επούλωσης των τραυματισμών, την μείωση του οιδήματος και την αύξηση του εύρους κίνησης. Είναι ιδανικό για τενοντοπάθειες, μυικές θλάσεις, οστεοαρθρίτιδα, οιδήματα, μετεγχειρητικά τραύματα, κατάγματα, αρθροικούς τραυματισμούς κ.ά.

Tecar Therapy

To Tecar Therapy, θεραπεία με Αντιστατική & Χωρητική ραδιοσυχνότητα υψηλής ισχύος είναι μια νέα μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια συνδυαστική μορφή θεραπείας, που προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή η νέα μη επεμβατική τεχνική, επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων, μεταφέροντας ενέργεια χωρίς ακτινοβολία, που προκαλεί αύξηση της κινητικότητας, ανακούφιση του πόνου και βελτίωση στην κυκλοφορία του αίματος από την 1η κιόλας συνεδρία. Ο εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής σας θα χρησιμοποιήσει το Tecar κατά τη διάρκεια των συνεδριών αποκατάστασης χρησιμοποιώντας χειροθεραπευτικές τεχνικές (Manual Therapy) ώστε να επιτευχθεί ένα μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Kinesio Tape

Το Kinesio Tape είναι ένα υψηλής ποιότητας βαμβακερό υλικό με ένα 100% ιατρικό ακρυλικό αυτοκόλλητο υλικό. Η κόλλα δεν εφαρμόζεται στο tape ομοιόμορφα, αλλά με τακτικά διαστήματα ελεύθερα από την κόλλα (σχήμα-s), ώστε να επιτρέπει την ‘‘αναπνοή’’ και την κυκλοφορία του αέρα και του ιδρώτα. Επίσης είναι αδιάβροχο ώστε να εφαρμόζεται και σε αθλητές που ασκούνται στο νερό.
Με την εφαρμογή του Kinesio Tape πετυχαίνεται η αποφόρτιση και η υποστήριξη των μυών, η μείωση του πόνου, η προστασία των αρθρώσεων, η βελτίωση της κινητικότητας και της κυκλοφορίας και η καλύτερη συστολή των μυών.